31 Ιαν 2009

Σουφλί

Το Σουφλί, όπου βρίσκεται το Γυμνάσιό μας, είναι στο κέντρο του νομού Έβρου, δίπλα ακριβώς στον ομώνυμο ποταμό και ανατολικότερο σύνορο της Ελλάδας με την Τουρκία.

Το Σουφλί με περίπου 7500 κατοίκους είναι γνωστό για την παραγωγή μεταξιού και μεταξωτών προϊόντων. Υπήρξε αστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής πριν το 1922 και η ακμή του μαρτυρείται μεταξύ άλλων και από τα χαρακτηριστικά κτίρια εκείνης της εποχής.

Σήμερα οι κάτοικοι επαναπροσδιορίζουν το ρόλο του τόπου, φροντίζοντας την παραδοσιακή πλευρά του Σουφλίου αλλά και αναδεικνύοντας γαστρονομικά κυρίως προϊόντα. Οι τοπικές σπεσιαλιτέ (τυρί, λουκάνικα, καβουρμάς κ.ά.) δεν αφήνουν αδιάφορους τους ταξιδιώτες. Τα τοπικά κρασιά και το τσίπουρο που παράγεται από τοπικές ποικιλίες στους αμπελώνες γύρω από το Σουφλί αποδεικνύουν το μεράκι των Σουφλιωτών.

Η φύση γύρω από το Σουφλί είναι πόλος έλξης για ταξιδιώτες από όλη την Ελλάδα. Το δάσος της Δαδιάς είναι βιότοπος με πλούσια ορνιθοπανίδα. Εδώ συναντά κανείς αρπακτικά πουλιά όπως γεράκια, αετούς και γύπες. Μεγάλη είναι και η ποικιλία φυτών που συναντά κανείς στην περιοχή, όπως μανιτάρια, ορχιδέες και άλλα.

1 σχόλιο:

  1. Έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά.Ευτυχώς που ασχολείστε και εσεις και αναβαθμίζετε την Δημόσια Εκπαίδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή