4 Φεβ 2009

Γιατί συμμετέχουμε στο πρόγραμμα e-twinning;

Το e-twinning είναι ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθώς το σχολείο μας βρίσκεται στα όρια της ΕΕ μακριά από το κέντρο και σε ένα τόπο με ελάχιστη παρουσία τουριστών από χώρες της Ευρώπης, θεωρήσαμε απαραίτητο να έρθουμε σε επικοινωνία με τους άλλους ευρωπαίους νέους με τη βοήθεια της τεχνολογίας και συγκεκριμένα του διαδικτύου.

Η συμμετοχή μας σε ένα πρόγραμμα του e-twinning μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε νέους της ηλικίας μας, μέσα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον επικοινωνίας που με τα φίλτρα και τους κανόνες του ελαχιστοποιεί τους κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου.

Ταυτόχρονα με τη γνωριμία μας με άλλους ευρωπαίους πολίτες της ηλικίας μας και στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε μαζί τους εξασκούμαστε στη χρήση της ξένης γλώσσας που διδασκόμαστε στο σχολείο. Δε μιλάμε για την ξένη γλώσσα, τις λέξεις και τη γραμματική αλλά μιλάμε τη γλώσσα, στέλνουμε μαιλ και ρωτάμε στο φόρουμ τους άλλους μαθητές για θέματα που μας αφορούν. Έχουμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε αλλά και να παρουσιάσουμε τη ζωή μας, το σχολείο μας και τον τόπο μας. Κι αυτό μας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου