7 Φεβ 2009

Οδηγίες προς τους μαθητές – μέλη του προγράμματος etwinning.

Αν θέλετε να μπείτε στο πρόγραμμα e-twinning ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

1. Πληκτρολογείτε http://www.etwinning.gr/ ή http://www.etwinning.net/ στη γραμμή διευθύνσεων του internet explorer, για να εμφανιστεί η κεντρική σελίδα του e-twinning.

2. Στο πλαίσιο που σας δίνεται, πληκτρολογείτε προσεκτικά το δικό σας όνομα χρήστη και τον κωδικό και πατάτε «go». Αυτόματα θα ανοίξει το twinspace του έργου στο οποίο συμμετέχετε. (Αν δεν εμφανιστεί το twinspace, ψάξτε να το βρείτε στο κάτω μέρος της οθόνης ή πατήστε στο κουμπί «μετάβαση». Αν και πάλι δεν εμφανίζεται, ελέγξτε μήπως ο υπολογιστής σας μπλοκάρει τα pop up παράθυρα. Σ΄ αυτή την περίπτωση αλλάξτε τις ρυθμίσεις για τα pop up παράθυρα μόνοι σας ή με τη βοήθεια κάποιου άλλου).

3. Στη στήλη αριστερά στο twinspace βρίσκονται κατηγορίες με τα θέματα που έχουν αναρτηθεί από τα σχολεία που συμμετέχουν στο κάθε έργο. Διαλέξτε για ποιο σχολείο θέλετε να ενημερωθείτε και δείτε παρουσιάσεις και φωτογραφίες από τις πόλεις, τα σχολεία και τους μαθητές που ανήκουν στο πρόγραμμά μας.

4. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά με κάποιον μαθητή, επιλέξτε mailbox στην πάνω σειρά της οθόνης. Είναι η λειτουργία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Διαλέξτε νέο μήνυμα και στην οθόνη που θα εμφανιστεί πατήστε επάνω στο (ΠΡΟΣ) / (ΤΟ). Εμφανίζονται όλα τα μέλη του προγράμματος στο οποίο συμμετέχετε. Μαρκάρετε το όνομα που σας ενδιαφέρει και πατάτε στο κάτω μέρος του πίνακα (ΕΠΙΛΟΓΗ) / (SELECT). Στη συνέχεια πληκτρολογείτε το μήνυμα και το στέλνετε. Προσέχετε οι εκφράσεις σας να είναι σωστές και ευγενικές.

5. Οι συμμαθητές σας έχουν δημοσιεύσει ήδη θέματα για συζήτηση στο φόρουμ. Αν θέλετε να πείτε κι εσείς τη γνώμη σας για κάποιο θέμα ή να θέσετε νέο θέμα συζήτησης, επιλέγετε από την πάνω σειρά (forum) και διαβάζετε τα θέματα που υπάρχουν ήδη. Για να πείτε τη γνώμη σας για κάποιο απ΄ αυτά επιλέξτε το θέμα και πληκτρολογήστε στο πλαίσιο που σας δίνεται τη γνώμη σας. Μη ξεχάσετε να συμπληρώσετε στη σειρά για το θέμα μια-δυο λέξεις σχετικές με την απάντησή σας.
Καινούριο θέμα στο φόρουμ μπορείτε να αρχίσετε επιλέγοντας «νέο θέμα».

6. Σε περίπτωση που στέλνετε κάτι και αυτό δε «φεύγει», πρέπει να συμπληρώσετε το πλαίσιο που φαίνεται κόκκινο. Πρόκειται για υποχρεωτικό πεδίο.

Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου